Общината да следи по-стриктно за изоставени автомобили, зове „старейшина“ в Русе

17:05, 16 юли 16 / Политика 25 522 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Смятам, че е редно Общината в лицето на СЗ"КООРС" да си спазва задълженията и да следи за излезли от употреба моторни превозни средства. Апелирам общинското специализирано звено да бъде по-педантично при съблюдаването на въпросната Наредба №18 и да правят по-чести проверки, с което да започне да се разрешава този дългогодишен проблем за множество жители на Община Русе“, заявява общинският съветник от „Патриотите, ВМРО и Глас народен“ Иво Пазарджиев в съобщение разпространено от пресслужбата на „войводите“ в града.

Те отчитат, че на територията на Общината има множество изоставени моторни превозни средства, които заемат удобни места за паркиране.

„Това за мнозина граждани се оказва изключително неприятно, тъй като се принуждават да търсят къде да спрат личните си автомобили, изминавайки понякога дълги разстояния и губейки по този начин ценно време. Липсата на ефективен контрол от страна на Община Русе в подобни случаи се усеща осезаемо. Не е рядкост гледката на коли превърнати в складови помещения, като някои дори се използват и за отглеждане на домашни любимци в тях“, коментират още от ВМРО в Русе.

В тази връзка Пазарджиев се зарече, че в качеството си на гражданин и общински съветник е готов да съдейства на всички, които търсят начини да направят сигналите си за изоставени автомобили към Общината по-ефективни.

Именно на приемна с граждани, организирана по инициатива на „Патриотите, ВМРО и Глас народен“, Пазарджиев е поел ангажимента да съдейства изцяло за репатрирането на изоставени автомобили, намиращи се пред блок "Камен" и блок "Цена" в кв. "Здравец-Изток". Сигналът към кмета Стоилов е изпратен още на 11 юни 2016 година и вече има предприети мерки от страна на Община Русе в насока премахването на старите коли, което ще се случи след като изтекат предвидените в Наредба 18 срокове.

Собствениците на трите изоставени автомобила не са подновявали задължителната застраховка "Гражданска отговорност" през последните няколко години. Това на свой ред показва, че същите явно не се използват. В тази връзка Иво Пазарджиев призовава кмета на Община Русе да извърши проверка дали въпросните моторни превозни средства са излезли от употреба по смисъла на чл.23, ал.1, т.2 от Наредба №18 на ОбС Русе, а ако се установи, че същите представляват такива, то следва на собствениците им да бъде разпоредено да ги премахнат от пътното платно. Ако предписанието не бъде изпълнено, то тогава Община Русе ще приложи действието на чл.23, ал.1, т.2 от цитираната наредба, с което да премахне неизползваните автомобили. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама