Даниел Митов на посещение в САЩ, среща се с висши държавници

08:38, 21 юли 16 / Политика 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на външните работи Даниел Митов ще осъществи работно посещение в САЩ в периода 21–29 юли 2016 г. В рамките на визитата министър Митов ще проведе редица срещи с високопоставени членове на държавните институции на САЩ и с представители на НПО.

Българският външен министър ще се срещне със заместник-държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, като двамата ще обсъдят напредъка в работата на сформираните пет работни групи за стратегически диалог в основни сфери на сътрудничество между двете страни (отбрана и сигурност, борба с тероризма, върховенство на закона, енергийна сигурност, образование и засилване на контактите между хората).

По време на посещението си министър Митов ще разговаря и със секретаря по енергетиката Ърнест Мониз, както и със специалния пратеник на Държавния департамент по енергийните въпроси Амос Хокстийн. Във фокуса на разговорите ще е сътрудничеството между двете страни в областта на енергийната сигурност и диверсификацията на енергийните доставки. Българският първи дипломат ще се срещне и с Представителя по търговията на САЩ Майкъл Фроман.

Програмата на министър Митов включва и участие в кръгла маса в Атлантическия съвет на САЩ, посветена на резултатите след Срещата на върха на НАТО във Варшава.

В рамките на визитата българският външен министър ще участва в някои от съпътстващите форуми на Националната демократическа конвенция във Филаделфия заедно с политици от много други държави, както и в публично събитие в German Marshall Fund на тема „Европа след Срещата на върха на НАТО във Варшава“ и в дискусия, организирана от Фондация „Херитидж“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама