Еърсофт ще играят край Мъглиж

07:09, 24 юли 16 / Спорт 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ролева игра на отбора по еърсофт "AFT" ще се проведе днес край Мъглиж. Спортното занимание ще е от 10.30 до 17.00 часа на поляната предвидена за рок фестивала и горската местност около нея. В играта ще се използват камуфлажни облекла, реплики на реални оръжия, които не подлежат на разрешителен режим и амуниции от биоразградими топчета от нишесте.

Еърсофт е игра,  развита на базата на военни или полицейски действия, в реални условията. Позната е на света с няколко имена: Еърсофт, Страйкбол , Софт Еър. Заражда се в  Япония, а след това става начин на трениране на специалните части на САЩ и Германия. Развива като спортно хоби по целия свят, целящо достигане на високи нива на адреналина, развити на основата на сблъсъка в битката и стремежът за оцеляване в сражението.

Съществена разлика от реалните бойни действия е, че тук всяка грешка е предпоследна, поправима и може да се анализира и коментира. Така се развиват и утвърждават рефлекси и навици, които биха спасили човешки живот в една критична ситуация. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама