Евакуирано е летище в Нова Зеландия заради бомбена заплаха

08:35, 24 юли 16 / Свят 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бележка с информация за "бомба" на борда е открита в един от самолетите на летището в Куинстаун в Нова Зеландия, след като пътниците напуснали машината. Веднага е започнала евакуация на цялото летище. За това съобщава ТАСС и Нова Зеландия Хералд.

Самолетът е на компанията Qantas Airlines.

До момента не са открити взривни устройства на борда и в багажа на пътниците, въпреки това сградата на летището остава отцепена и се провежда полицейска акция. 

На снимки, споделени от пътници в Twitter се виждат хора, стоящи извън терминала.





На своя уебсайт летището в Куинстаун потвърди, че заради бомбена заплаха два от полетите - един от Уелингтън и един от Оукланд са били отменени. Отклонен е бил и полет от Крайстчърч.

"В момента летището в Куинстаун заедно с представители на силите за сигурност провеждат съвместна операция, заради заплаха от наличие на взривни устройства", се казва в съобщение на интернет страницата на летището, като от там добавят, че терминалът е евакуиран в 15:15 местно време като "превантивна мярка".

По-късно в изявление на поицията се казва, че при проверките не е открито взривно устройство, но разследването продължава.

"Операцията приключи, не е открито нищо, което да представлява интерес за разследването. В момента започва възобновяването на нормалната работа на летището", се каза в изявление на полицията.

Куинстаун е известен със своите "хобити", тъй като филмовата трилогия "Властелинът на пръстените" е заснета в района. Освен заради филма, туристите ентусиасти се тълпят в Куинстаун за каяк, бънджи скокове, каране на джет, рафтинг, ски и просто туризъм. И макар, че според данните местното население наброява едва 13 150, през 2013 г. в Куинстаун са регистрирани повече от 1,8 милиона туристи на нощ, сочи статистиката на Нова Зеландия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама