Борисов не се колебае дали да става президент, а кога, смята Андрей Райчев

09:05, 24 юли 16 / Политика 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Колебанието на Борисов не е дали да става президент или не, а - кога. Той и миналият път се колебаеше и сложи Плевнелиев да му топли мястото“, каза социологът Андрей Райчев в сутрешния ефир на "Нова".

Сега въпросът е дали да слага още един, който да му топли мястото или той да се кандидатира, обясни той, след като премиерът Бойко Борисов заяви, че ще преосмисли кандидат-президента на ГЕРБ. Райчев допълни, че ще се учуди, ако Борисов не стане президент.

Според него Борсиов играе политически образ - първо на момчето спасител, но след като се е изчерпал, е влезнал в ролята на строителя, а сега играе като обединител.

„Народът е казал „аут” на всички политици, но Бойко Борисов не е в този списък. Той все още е „нашето момче там”, каза Райчев.

Според политикът Татяна Буруджиева премиерът не трябва въобще да се кандидатира за президент.

Това, че някой може да се гордее, че е без образование и да го превръща в модел, е недопустимо. Не може президент да е човек, който казва, че образованието няма никакво значение, коментира тя.

Според нея контекстът на тези избори е много специфичен, защото светът ври и кипи. А хората търсят спокойствието и сигурността, а не силата. В този смисъл шоумен като Слави Трифонов не може да бъде избран. Харизматична личност също няма да се търси. Народът иска разпознаваема личност. Хората ще гласуват традиционно, но това не означава, че ще бъде за оставането на ГЕРБ на власт, отбеляза Буруджиева.

„Най-важното нещо е кои са експертите в президентството. Когато ми се кандидатира един президент, не искам някакви абсолютно анонимни некомпетентни хора. Заем ли кой съветва нашия президент в момента“, каза тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама