Обособяват детски кътове в училищни дворове

11:53, 24 юли 16 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В 15 училищни двора във Варна ще бъдат обособени детски кътове, които да се ползват за игри както от най-малките ученици, така и от живеещите в съседство малчугани. Така ще се използва по-рационално площта на дворовете, а детските площадки  ще бъдат оградени, така че да не позволяват пряк достъп до сградите на училищата с цел обезпечаване на сигурността.

Инициативата е съгласувана с директорите на училищата и ще се реализира след приключване на основните ремонти на училищните сгради, съобщи шефът на общинската дирекция „Образование и младежки дейности“ Лилия Христова.  В момента текат ремонти в 13 училища на територията на община Варна. Освен от общинския бюджет те ще се финансират и по ОП “Региони в растеж“ с общо 24 млн. лв. за училищната инфраструктура и още 12 млн. лв. за базите на професионалните гимназии.

През лятото се ремонтират и 14 детски градини във Варна. Те са финансирани с общо 1 312 510 лв. Отделно над 1 млн. лв. ще се вложат в ремонта на ЦДГ „Мир“, която дълги години беше с неизползваем втори етаж.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама