Пожари на сметищата край Пазарджик и Ветрен

12:08, 24 юли 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сметището край Пазарджик гори. Гъст дим се носи над селата Капитан Димитриево и Алеко Константиново. Пътуващите по пътя от Пазарджик за двете села трябва да бъдат особено внимателни, поради намалената видимост от дима, съобщава БНР.

Според директора на пазарджишката противопожарна служба Иван Панайотов няма опасност огънят да достигне до населените места. На място има четири водоноски. Огънят ще бъде овладян до часове. Предполага се, че палежът е предизвикан от препитаващите се на сметището хора. От кметството на Капитан Димитриево съобщават, че на място няма мобилна станция от РИОСВ, която да замери вредните емисии във въздуха.

Същевременно бе съобщено, че изцяло е потушен пожарът, предизвикан от запалване на сметището на град Ветрен. Огънят е обхванал територия от 350 дка, съобщава говорителят на ОДМВР – Пазарджик Мирослав Стоянов, цитиран от "Фокус". По думите му, пожарът е обхванал сухи треви и горски фонд в района. 

В потушаването му са участвали екипи на Районните служби в Белово, Пазарджик и Противопожарния участък в град Септември с общо 4 автомобила, 3 джипа, 28 служители на Горско стопанство със специализирани автомобили и джипове за гасене на горски пожари. Включили са се и доброволци от град Ветрен“, уточни Стоянов. „Буквално през целия вчерашен ден огнеборците са се борили с този пожар, той е локализиран в полунощ, а рано тази сутрин е потушен изцяло“, добави говорителят на ОДМВР - Пазарджик. 

Според него е имало риск този пожар да обхване сериозни горски масиви, което да доведе до трудно овладяване на широкия фронт.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама