52-годишната Емилия Демирева от Пазарджик е пострадалата в Мюнхен българка

12:33, 24 юли 16 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Емилия Демирева от Пазарджик е българката, пострадала при стрелбата в Мюнхен в петък вечерта, съобщи местната телевизия в Пазарджик Телекабел. В опит да избегне куршумите в търговския център „Олимпия” тя е паднала, повлечена от бягащото множество хора и е счупила ръката си.

Настанена е в местна хирургична клиника, където след преглед е установено, че няма опасност за живота й. Тя ще бъде оперирана в понеделник. Семейството й е уведомено.

52-годишната жена не е пребивавала постоянно в Германия. Тя е била на гости при сестра си, с която отишли в петък вечерта в търговския център да пазаруват.

Както вече бе съобщено, за инцидента генералният консул на България в Германия Антоанета Бойчева е уведомила премиера Бойко Борисов. Той разпоредил на пострадалата да се окаже пълно съдействие.

Равносметката след атаката сочи, че жертвите са девет, шест от тях - деца,  ранените са 27, като 16 остават в болница.

Вече е установено, че нападателят е  действал сам и се е самоубил след атаката. Неговото име, според вестник „Билд”, е Али Давид Сонболи. Изданието дори разпространи снимка на 18-годишния германец от ирански произход. Той имал психически проблеми, лекувал е депресия.

Според немския вътрешен министър  Томас де Мезиер семейството на Али е шиитско, но той вероятно е приел християнството преди нападението.

Министърът потвърди информацията, че убиецът е писал през фалшив Facebook профил, за да покани хора в заведението за бързо хранене, където открил огън, щом поканените от него пристигнали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама