Жълт код за горещини в цялата страна

07:31, 31 юли 16 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жълт код е обявен за 23 юли в цялата страна заради опасно високи температури. Жълтият код е в сила за всичките 28 области на страната, като в повечето райони температурите ще бъдат около и над 33 градуса, като се очаква в Ямбол да е най-горещо - 37 градуса.

От МВР припомниха най-важните съвети как да се предпазим от горещините. От най-голямо значение е да ограничавате излизанията си навън в часовете между 11.00 и 15.00, когато температурите са най-високи, а от 12.00 до 16.00 часа препоръчително е да се стои на климатик или на възможно най-сенчестото място.

При разходка навън правете чести почивки, хората със светла кожа трябва да са с повишено внимание, защото могат да получат слънчев удар и изгаряния. Същото се отнася и за сърдечно болните. На открито използвайте шапки с широка периферия, носете светли и широки дрехи.

Пиенето на много течности също е задължително, за да се предпазите от топлинен удар. На ден пийте над 2 литра вода или течности, съдържащи сол, като айран и бульони. Алкохолът обаче е абсолютно противопоказен в горещите летни дни.

Внимание трябва да се обърне и на разхлаждането в басейни и в морето, защото рязкото охлаждане може да доведе до термичен шок и да причини проблеми с дишането. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама