Инвеститор: Във Въртопо няма да се строят блокове, може да се направи спортно игрище

08:39, 31 юли 16 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В парк Въртопо няма да се строят жилищни блокове или къщи. Може евентуално някой ден да се направи някакво спортно игрище – за волейбол, например. Това каза представител на фирма, която е започнала почистване на парк Въртопо в столицата. Фирмата, която била собственик на терен в парка от 1991 година, била помолена от кмета на район „Студентски“ да  разчисти мястото си от храсти и дървета, за да имат жителите на съседните квартали по-лесен достъп до парка.

„Понеже общината няма никакво финансиране от Столична община и самта тя не може да отдели ари за почистване, ние се съгласихме да помогнем“, обясни в ефира на Нова телевизия представител на фирмата.

От началото на седмицата в интернет се разпространява подписка срещу застрояването на парка. Тя е инициирана от общинския съветник от групата на Коалиция „Сердика“ Войслав Тодоров.

Той заяви, че в този парк не бива да се прави нищо друго освен алеи и детски площадки. Тодоров подозира, че все пак ще има някакво застрояване в парка. Хората от околните квартали – „Младост“, „Дианабад“ и „Студентски град“, също заявиха, че дори и спортен комплекс не е нужен на парка.

„В квартала имаме толкова спортни площадки, които стоят занемарени. Какъв е смисълът да правим нова тук. Искаме пейки и алеи. Искаме си гората“, каза жена, която живее в кв. „Младост“.

В петък, в интервю за София Topnovini.bg, главният архитект на столицата Здравко Здравков, заяви, че в парк Въртопо няма да се строи. Той подчерта, че е започнала процедура по отчуждаване на частните имоти в парка, за да може те да бъдат обособени като парково пространство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама