Фирми за недвижими имоти мамели клиенти с фалшиви обяви

10:52, 31 юли 16 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Определени фирми за недвижими имоти, които предимно са специализирани в наемния пазар, си позволяват да пускат реклами, които са на несъществуващи имоти или такива, които вече са отдадени под наем. Или пък съдържанието в тези оферти не отговаря на действителната оферта - подменени снимки, некоректно описание на имота, по-ниска цена.

За това алармират от Националното сдружение на недвижимите имоти. С наближаването на новата учебна година, много семейства търсят жилища в столицата и в други градове, където има висши учебни заведения, за своите деца – студенти и фирмите си позволяват да злоупотребяват, обясни пред БНР председателят на сдружението Ирена Перфанова.

По думите ѝ част от обявите и рекламите в интернет- порталите за недвижима собственост съдържат неистини.

„Ако един имот е обявен в повече агенции за недвижими имоти и го виждате във всяка агенция на различна цена, клиентът се обърква и не знае коя всъщност е реалната цена и инстинктивно подхожда към най-ниската цена, за което може би, собственикът на имота не е уведомен, че имотът се предлага на такава цена“, разказа за още една от лошите практики Перфанова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама