Огромен интерес и към тазгодишното издание на "Писта Русе"

11:17, 31 юли 16 / Любопитно 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хиляди русенци и почитатели на високите скорости се събраха и през втория ден на откритата надпревара "Писта Русе". Интересът бе изключително голям, поради което местата за зрители бяха заети още в ранните часове на състезанието, а много ентусиасти потърсиха нестандартни места за наблюдение. 



Състезанията бяха открити от кмета на Община Русе Пламен Стоилов, в компанията на организаторите. Стоилов увери, че Община Русе ще продължава да подкрепя автомобилния спорт в града, за да може да се развива и утвърждава. Кметът благодари на организаторите, в лицето на Росен Даскалов, и им пожела да продължават да работят усилено за това рали състезанието да се разраства и да се превърне във водеща спортна атракция в Русе. 



Надпреварите ще продължат до 18:30 днес, и ще включват състезания в затворен маршрут, демонстративно шоу, както и голямата атракция - състезанието "Grand Prix Ruse 2016".



Почитателите на моторспорта имат възможността да покарат картинг на изградената открита картинг писта. Освен нея, те ще се радват на дрифт шоу и на мотоциклетен парад, с участие на русенски мото клубове. 



Почти 40 години „Писта Русе” заема значимо място в спортния календар на Русе и е важно мероприятие за автомобилния спорт в България. Събитието се посещава от почти 30 000 зрители, любители на високите скорости, и десетки авто-пилоти от всички рангове.

По-късно през деня Спасимир Димитров, директор на дирекция „Обществен ред и сигурност“, награди отличилите се състезатели от серии „Спорт” и „Туринг”. Пред сцената, спортните си автомобили паркираха пилотите от  челната тройка в категория „Макси”: трето място - Христо Манолов, АМСК „Боила”; второ място – Илия Царски, СК „Автоцар Рали-Сервиз” и първо място – Констанитин Маршавелов, АСК „КА-2 Рейсинг Тийм”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама