Русенска печатница стана поредното българско предприятие, захранвано със 100% зелена енергия

12:40, 31 юли 16 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Дунав прес" стана третият в България притежател на Удостоверение за зелена енергия, доказващо, че 100% от електроенергията, доставяна на компанията, е произведена от възобновяеми източници. Документът беше официално връчен на русенската печатница от регионалния търговски директор на Енерго-Про Енергийни услуги, Албена Лазарова. Информация за събитието съобщават от енергоразпределителното дружество. 

Удостоверенията за зелена енергия на Енерго-Про Енергийни услуги се базират на Гаранциите за произход, издадени от Агенция за устойчиво енергийно развитие. Всяко удостоверение за зелена енергия има уникален номер, определен срок на валидност и се води в публичен регистър. Енерго-Про Енергийни услуги е единственият доставчик в България, който дава възможност на своите клиенти да удостоверят, че закупената от тях електрическа енергия е произведена изцяло от възобновяеми източници. През тази година търговската верига Кауфланд и туристическият комплекс Шерба станаха притежатели на Удостоверения за зелена енергия.

"Дунав прес" доставя своята продукция на територията на цяла Европа. За нас е много важно да отговаряме на най-високите стандарти и изисквания на нашите клиенти. Да бъдеш "зелена компания" е част от тях. Ние сме предприели и други мерки и действия в тази посока - електронно фактуриране, електронни удостоверения за качество, участие в системата за опазване на околната среда на Deutsches Pfandsystem GmbH и други. Това, което направихме с нашия партньор Енерго-Про, е едно естествено продължение на тази линия", коментира изпълнителният директор Николай Алексиев. Компанията е наследник на основаната през 1864 г. в Русе първа печатница в България и днес е ориентирана основно в производството на етикети и опаковки за питейната, хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост.

"Интересът на българския бизнес към електрическата енергия, произведена от възобновяеми източници, вече е сериозен. Удовлетворен съм, че ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги е основният двигател на пазара на зелена енергия в страната. Отговорното отношение към опазването на природата е приоритет за нашата компания. Радваме се, че в лицето на "Дунав прес" намерихме партньор в стимулирането на екологичното производство на електроенергия", е заявил Пламен Стефанов, управител на Енерго-Про Енергийни услуги.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама