Инж. Тошко Петков е председател на УС на МИГ Добричка

12:49, 31 юли 16 25 556 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Община Добричка инж. Тошко Петков е избран за Председател на Управителния съвет на Местната инициативна група. Останалите членове на управителното тяло са: От нестопанския сектор – сдружение „Читалища – огнища на духовността”, представлявано от Желка Русева, ТПП в лицето на Герман Германов и НЧ „Фелдфебел Дянково”. Представители на стопанския сектор са Минчо Желязков от ЗК „Сплотеност” с. Владимирово, Иван Колев от ЗК „Орлова могила” и Шенол Ризов от „Ризови 64-65” с. Стефаново.

Новият управителен съвет вече е регистриран в съда. Изпълнителният директор на МИГ Добричка ще бъде избран тогава, когато стратегията бъде разработена, класирана и сключен договор за финансиране на дейностите, обясни инж. Петков. Към настоящия момент са определени двама координатори – Надежда Василева и Нели Събева.

След проведена процедура за предоставяне на оферти са сключени договори с фирми за четири от дейностите. Едната ще изготви анализ относно състоянието на общината в териториално-икономическо отношение, демографски проблеми. Вторият задължителен анализ, за да бъде изработена стратегията, е анализ на социално-икономическото състояние – състояние, бъдещ потенциал, положителни и слаби страни. Избрана е фирма, която да обучи, както членовете на управителния и контролния съвет, така и лидерите на различните общности, които ще определят местното развитие по-нататък. То предстои да се организира и проведе през август. Друга фирма ще организира комуникациите и информационни срещи. Стратегията ще бъде разработена от фирма „Язон“, която е имала отношения и по предишната стратегия. „Вече е проведена среща с членовете на УС. Предстои и такава среща с кметския екип, който ще се яви подготвен със своите виждания. Вече ни представиха целите на стратегията по тяхно виждане. Сега ги обсъждаме, ще ги обобщим в следващия етап, за да могат те да ги ползват за своята по-нататъшна работа. Предстоят ни много срещи с населението, с лидерите на местните общности, откъдето очакваме да дойдат добри предложения, за да направим добра стратегия, да бъдем класирани и да получим финансиране. Това е крайната ни цел”, каза инж. Петков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама