Започва ХХ Международен панаир на занаятите и изкуствата

07:22, 01 авг 16 / Култура 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Деси Добрева и фолклорен ансамбъл „Варна“ ще открият тази вечер ХХ Международен панаир на занаятитите и изкуствата „Булгарика“. Началото на най-голямото арт изложение в България ще бъде дадено пред сцена „Раковина“ в Морската градина на Варна.

До 20 август варненци и гости на града ще могат да се насладят на таланта на автори от цялата страна, работещи в областта на дърворезбата, иконописта, художествения текстил, керамиката, кожената пластика, рисуваното стъкло и коприна, майстори на чанове, носии, уникални кукли. В специално изградената галерия „Къщата на майсторите“ ще бъдат изложени картините на утвърдени художници от девет държави - България, Франция, Румъния, САЩ, Корея, Русия, Германия, Словения, Италия.

Част от изложението са пленерът на изящните изкуства, проектът „Красотата на камъка: Италия-България“, в който български и италиански скулптури пред публика ще ваят каменни творби, и „Слънца рисуват слънца“ – с участието на малки художници с увреждания и от социални домове. В храма „Св. Архангел Михаил“ на кръгла маса за църковните изкуства богослови, реставратори, иконописци и дърворезбари ще обсъждат благоустрояването на православните храмове

С награди ще приключат традиционните конкурси за млади автори, за уникати и сувенири, а при закриването на панаира ще се проведе кулинарна изложба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама