Алексис Ципрас идва на посещение в България

07:41, 01 авг 16 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гръцкият премиер Алексис Ципрас идва на посещение в София. Той ще разговаря с български правителствени представители, като фокус се очаква да бъде подобряването на сътрудничеството в енергийния сектор.

Ципрас и българският му колега Бойко Борисов ще председателстват заедно заседание на двустранния съвет, който се очаква да разгледа възможностите за сътрудничество в различни сектори на икономиката, включително енергетиката и транспорта.

Две ще са темите на предстоящото съвместно правителствено заседание в София. Едната е участието на България в изграждането на терминал за втечнен природен газ в Александруполис и на междусистемна газова връзка между двете държави.

Терминалът е важен за страната ни, защото ще позволи доставките на втечнен газ от страни като Иран и Азербайджан, освен това терминалът трябва да доставя газ и за хъб “Балкан”.

Втората тема ще е овладяването на бежанската криза, както и какви са потенциалните опасности от нова мигрантска вълна след неуспешния опит за преврат в Турция.

За последно правителствата на България и Гърция заседаваха съвместно през 2012 г. в Атина. Тогава премиер на България бе Бойко Борисов, а на южната ни съседка - Андонис Самарас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама