Борисов покрива най-търсения профил за президент, според Нено Димов

08:16, 01 авг 16 / Политика 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов покрива най-търсения профил за президент, който задължително трябва да бъде професионален политик и да бъде до голяма степен обединител на нацията. Възможността той да бъде кандидатът за президент на ГЕРБ е очевидна.Това каза политологът Нено Димов в сутрешния блок на бТВ относно изказването на премиера Бойко Борисов, с което намекна, че има вероятност той да е кандидатът на управляващата партия.

За БСП е изключително важно да успеят да стигнат до балотаж, допълни Димов. Той сравни ситуацията в БСП с тази на СДС през 2006, когато  кандидата им за президент Неделчо Беронов, който се класира трети.

"Ако БСП продължи в същата посока, в която върви с АБВ, има голяма вероятност да се класират трети и да се стигне до рухване на левицата, каквото е последвало и за СДС", предположи политологът.

За преговорите, които води БСП с АБВ за предстоящите президентски избори, социологът Юрий Асланов каза, че „не е много уютно чувството“, тъй като има много неизживени спомени от разрива в левицата. И допълни: „В политиката компромисът в някои случаи е неизбежен“.

Той се надява АБВ да са честни в намерението си за постигането на съгласие за общ кандидат.

Крайният срок на БСП да обяви кандидата си за президент е 31 август. Но тази седмица предстоят нови разговори за обща лява кандидатура с други политически сили.

„Президентските избори винаги са били политически сблъсък. Кандидатите винаги са били много опитни политици“, каза още той.

Относно възможността Слави Трифонов да влезе в политиката като се кандидатира за президент Димов каза, че „не трябва да пропускаме, че Слави Трифонов може да бъде поредният Бареков“. И допълни: „Това ще бъде може би и по-успешен опит от този на Бареков“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама