Има арестуван за пожара в Маджаровско /обновена в 9.30 ч/

09:22, 01 авг 16 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицията арестува мъж, който е заподозрян за пожара в Маджарово, научи Topnovini.bg. Той е свиленградчанин, на който ще му бъде повдигнато обвинение. Полицията смята, че човешка небрежност е причина за пламъците, които вилнеят вече близо денонощие в община Маджарово. Днес по-късно през деня се очаква ОД на МВР Хасково да съобщи версиите за пожара, който вилнее вече близо денонощие.  

Иначе разрастването на пожара е преустановено, а положението тази сутрин е спокойно, заяви областният управител Станислав Дечев, който е и началник на Областния кризисен щаб и днес е на мястото на пожара.

Огнищата са ограничени, но съществуват опасения, че през деня с покачването на температурите могат отново да възникнат запалвания.

От тази сутрин работи специализирания верижен автомобил за проправяне на просеки, а противопожарният хеликоптер ще се включи по обяд. На място пристигнаха и 40 военни от специализираното звено за гасене на пожари към поделение 52 740 в Хасково.

До момента общо 8000 декара са засегнатите площи, като 2500 от тях широколистни гори по данни на служителите от лесничействата. 200 души са ангажирани пряко с ликвидирането на стихията.

Категорично няма никаква опасност за околните населени места. От Областна администрация Хасково информират още, че жителите в селата на стихията са спокойни, като превантивно огнеборски команди дежурят в подстъпите на Малко Брягово.

Бедственото положение остава в сила.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама