От подготовка в Сливен за Олимпиадата в Рио замина атлетът Тихомир Иванов

10:09, 01 авг 16 / Спорт 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тихомир Иванов, един от най-младите ни спортисти на Олимпийските игри отлетя за първото си участие на престижния форум под петте кръга.  Той ще  представи страната в скока на височина. Последната част от подготовката Тихомир и личният му треньор Георги Гетов направиха в Сливен.

Преди отпътуването той заяви, че е лагерът е преминал много добре. Доволен е от условията за подготовка и отдих под Сините камъни. За момента се чувства отлично.

„Това е Олимпиада! Най-големият спортен форум. Аз съм едва на 22 години и не се чувствам достатъчно зрял, за да очаквам нещо повече от представянето ми на европейското първенство. Ако направя личен рекорд, мога да участвам във финала. По-рано отиваме в Рио, за да се съобразим с аклиматизацията. Ще имаме 12 дни преди квалификацията, за да може да се аклиматизирам. За мен това е първа смяна на континент и нямам  представа как ще ми подейства.”, каза още атлетът .

Снощи най-многобройната българска група спортисти отпътува за Олимпийските игри в Рио де Жанейро. С полет през Рим за Бразилия заминаха лекоатлетите Габриела Петрова, Георги Цонов, Румен Димитров, Тихомир Иванов, Митко Ценов, Милица Мирчевa, плувецът Александър Николов,двойката скул мъже Георги Божилов и Кристиян Василев, състезателите по бокс Станимира Петрова, Даниел Асенов и Симеон Чамов, състезателите по спортна стрелба Самуил Донков, Антон Ризов и Стефан Христов (колоездене).

Спортистите получиха различни предмети за късмет. На аерогарата всички те споделиха очакванията и амбициите си за предстоящата Олимпиада, чийто огън ще бъде запален на 5 август.

За Рио предстои да пътуват и двамата атлети от Сливен - състезателите ни на тласкане на гюле Георги Иванов и Радослава Мавродиева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама