Обучение на здравни асистенти и болногледачи в Русе

10:31, 01 авг 16 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
МБАЛ „Медика– Русе” в партньорство „Институт по социално управление” стартираха изпълнението на поредния си съвместен европейски проект „Включени в заетост, активни на пазара на труда” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014- 2020, схема „Активни”, съобщават от лечебното заведение.

Целта на проекта е да допринесе за активиране и устойчиво интегриране на пазара на труда на неактивните млади хора, от 16 до 29 години, със завършен Х клас и/или завършено средно/висше образование, които не са работили най-малко 4 месеца преди включването им в проекта и не са били регистрирани през последните 12 месеца в Дирекция „Бюро по труда” Русе.

Участниците ще имат възможност да придобият нови знания и умения, посредством обучения по ключова и дигитална компетентност, чуждоезикови и мотивационни обучения. Предвидени са също професионални обучения за придобиване на втора и трета степен на професионална квалификация за професиите: Болногледач и Здравен асистент.

МБАЛ „Медика – Русе” ще осигури заетост на 40 младежи за 6 месеца, а „Институт по социално управление” ще назначи на работа 10 младежи за 4 месеца.

През изминалия програмен период по същата програма, лечебното заведение в Русе назначи на постоянни трудови договори 15 младежи по професии „Болногледач” и „Здравен асистент”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама