44 пожара горяха в Пловдивско през последното денонощие

10:41, 01 авг 16 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 44 сигнала за огън са реагирали екипите на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) в Пловдив за времето от 00.00 часа на 31 юли до 8.00 часа тази сутрин.

Вчера в 14.22 часа е полученосъобщение за пожар с преки материални загуби в стопанския двор на село Ръжево Конаре. Предполагаема причина и обстоятелства, при които е възникнало произшествието, е небрежност при боравене с открит огън. Четири пожарни са ликивидирали произшествието. Унищожени са 250 кв. м покривна конструкция, спасени са 6 сгради и 10 селскостопански машини.

Малко по-рано, в 12.55 часа в село Милево, общ. Садово, е получено съобщение за пожар с преки материални загуби в селскостопански постройки. 2 екипа са ликвидирали пожара. Унищожени са 200 кв. м покривна конструкция, 6 тона фураж, 2 свени, 2 крави, 400 бали фураж, мотор "Симсон", две фуражомелки, 4 гуми за трактор. Спасени са 3 сгради, 700 бали фураж и 2 животни.

Във връзка с настъпилото засушаване и високите летни температури от РДПБЗН в Пловдив напомнят, че боравенето с открит огън по какъвто и да е повод е крайно опасно и крие непредвидими последици.

В рамките на изминалия месец екипите на пожарната отреагираха на около 800 сигнала за произшествия. Преобладаващи са запалванията в сухи треви на големи площи. В някои от случаите има сериозни материални щети - вследствие на човешка небрежност са унищожени селскостопански и вилни постройки, селскостопанска техника, фураж под формата на бали слама и люцерна.

Възникнаха и няколко пожара в горски фонд, които своевременно бяха ликвидирани в площта, на която се бяха развили. Благодарение на усилията на пожарните екипи, доброволци и горски служители не беше допуснато пожарите да обхванат големи площи и да нанесат сериозни щети в горските територии.

"Граждани и гости на Пловдивския регион, бъдете внимателни и отговорни! Пазете горите от пожари! При пожар или друго забелязано произшествие, подайте незабавно сигнал на тел. 112!", призовават от РДПБЗН.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама