РЗИ-Шумен се включи в Световната седмица на кърменето

10:46, 01 авг 16 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С беседи за ползите от кърменето и вредите от тютюнопушенето при бременните, традиционно в дните от 1 до 7 август, в РЗИ-Шумен се откри Световната седмица на кърменето.

Инициативата се провежда в България от 1992 година. Паралелно събитието се отбелязва в още 120 страни по света.

В рамките на програмата на Световната седмица на кърменето в Шумен Центърът за майчино и детско здраве организира Ден на отворените врати. Също в Центъра на улица “Калоян №1 между 9 и 16 часа в работната седмица бременни жени и майки могат да посетят консултации с демонстрации на кърмене.

Популяризирането и насърчаването на кърменето на бебетата е основната цел на инициативите по време на Световната седмица на кърменето, като тенденцията от последните години показва, че броят на кърмачките у нас расте.

На участничките в беседите днес бяха раздадени информационни материали. Жените имаха възможност да видят и филм за ползите от кърменето.

Инициативите по време на отбелязването на Световната седмица на кърменето в Шумен се организират съвместно с РЗИ и Училището за бременни към Комплекса за социални услуги за деца и семейства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама