Турция ще иска да екстрадираме свързан с Гюлен

10:51, 01 авг 16 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Турция ще изпрати делегация в България, която ще изиска екстрадирането на лице, за което се смята, че е свързано с терористичната организация на Фетуллах Гюлен,обвиняван за ръководител на осуетения опит за въоръжен преврат на 15 юли. Това заяви турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу по време на митинга в Анталия в защита на демокрацията, съобщи БНР.

"В България има един предател, който е избягал там преди това. Ще искаме да ни го предадат, ще изпратим делегация за тази цел в България", каза той.

Чавушоглу допълни: „Някои от престъпниците, които се опитаха да убият президента Реджеп Тайип Ердоган, докато почиваше на Мармарис, успяха да избягат, но няма да успеят да се скрият, защото сме задействали всички сили - институции, полиция, войска. Те ще бъдат заловени рано или късно, където и да се намират. Няма да ги оставим, ще ги изведем пред съда и ще ги накажем".

Турските специални сили са задържали 11 командоси, успели да избягат след опита за щурм на хотел в Мармарис, където президентът Реджеп Ердоган бе отседнал в нощта на опита за преврат, съобщи Анадолската информационна агенция.

Чавушоглу отново настоя САЩ да предадат на Турция Фетхуллах Гюлен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама