Притежател на цигари без бандерол се споразумя за условна присъда

11:01, 01 авг 16 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Споразумение с Районната прокуратура в Попово за условна присъда постигна мъж от Опака, в който са намерени 140 кутии цигари без бандерол.

Тютюневите изделия от четири различни марки били открити в края на месец юни, когато на територията на Районното управление в Попово беше проведена полицейска операция, с цел противодействие на търговията с акцизни стоки без бандерол. По време на операцията бяха проверявани търговски обекта и моторни превозни средства.

 Всички открити в подсъдимия кутии са били без акцизен бандерол, въпреки че според разпоредбите на Закона за тютюна и тютюневите изделия, те се транспортират, пренасят, съхраняват, предлагат или продават в търговски складове и обекти само с бандерол, който да гарантира, че употребата на стоката е невъзможна без неговото унищожаване чрез разкъсване. Намерените цигари са на обща стойност 1050 лева.

След споразумение с обвинението на мъжа е наложено три месеца лишаване от свобода, като ефективното изтърпяване на наложеното наказание е отложено за изпитателен срок от три години. Той ще трябва да плати и глоба от 100 лева, а намерените цигари без бандеров, които са веществените доказателства в процеса ще бъдат унищожени.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама