20 пожара за три дни в Шуменско

11:43, 01 авг 16 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За времето от петък до неделя на територията на Шуменска област са регистрирани 20 пожара, от тях пет са с материални щети. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

В петък в 2:00 часа пожарникарите са гасили катастрофиралия лек автомобил Опел “Астра”. В 7 часа сутринта е получен сигнал за пожар в метален контейнер на ул.”Петра”, огнеборците потушили огъня. През деня, след получени сигнали са локализирани и потушени пожари в сухи треви на ул.”Лозенград” в Шумен, до жп линията в село Велино, до стопанския двор в село Новосел, близо до жп линията в село Златна нива, по пътя от Плиска за село Върбяне, всички без материални загуби.

В 20.01 часа в петък е получено съобщение за пожар на ул.”Шейново” в Нови пазар. Установено било, че се е запалил лек автомобил Ауди с газова уредба, собственост на 69-годишен мъж. След бързата намеса на огнеборците пламъците са погасени, автомобилът бил спасен от изгаряне. Унищожени са ел. инсталация на двигателя, гумени съединения и акумулатор. Причина за пожара е късо съединение.

Шкода “Фабия” е изгоряла също след възникнало късо съединение. Сигнал за пожара в кв.”Кус” в Каолиново бил получен в 11:36 часа в петък. Пристигналият на място екип погасил пламъците, в които изгорели автомобилът, собственост на 41-годишна жена от София, мотопомпа и фирмени документи.

Огнеборци спасили 500 декара посеви със слънчоглед, царевица и люцерна край село Мировци след пожар в стърнища. Сигнал за произшествието е получен 15:25 часа в събота. Съобщено било, че горят сухи треви край село Мировци. На място са изпратени противопожарни екипи. Пламъците тръгнали след небрежност при боравене с огън на открито, запалени са стърнища в сухи треви. Унищожени са 0.4 декара посеви със слънчоглед, 0.2 декара посеви царевица и около 1.5 декара люцерна.

През деня е погасен и пожар в сухи треви във Върбица, който е без материални загуби.

В 09:53 часа в неделя е получен сигнал за пожар в сухи треви в село Черенча. Пламъците, които обхванали около 200 кв.м. сухи треви са погасени с 2000 литра вода. Пожар в сухи треви е локализиран и потушен и близо до вила срещу ул.”Северна” в Шумен. Сигнал за него е получен в 14:47 часа в неделя. Пламъците са погасени с 1000 литра вода и не е допуснато разпространението им.

Сигнал за пожар в метален контейнер за отпадъци е получен в 17:41 часа, съобщено било, че гори метален контейнер за смет близо до Топхането. Изпратеният противопожарен екип погасил пламъците със сто литра вода. Няма материални загуби. Погасени са пожари без загуби  в сухи треви зад стадиона в село Мадара, до жп гарата в село Велино, който бил на площ около 9 200 метра, по пътя между кв. Дивдядово и село Мараш, близо до село Дойранци, погасен е пожар, който възникнал на сметището в село Тъкач.

Два екипа са се включили в гасенето на пожар в сухи треви между селата Марково и Косово, възникнал малко преди 18 часа в неделя. На място пристигнал противопожарен екип, но потърсил съдействие от втори екип, тъй като пожарът бил на площ от около 400 000 кв.м. Пламъците, предизвикани от небрежност при боравене с открит огън от неизвестен извършител, са погасени с 4 тона вода и не е допуснато разпространението им. 

В 17:14 часа в неделя в дежурната част бил получен сигнал за пожар на ул.”Аврора” в Каолиново. На място е насочен екип. Установено било, че гори навес, а пламъците тръгнали след късо съединение. Спасена е къщата на 78-годишната Е.Р. Унищожени са 5 кв.м. покривна конструкция. Пожарът е погасен с 600 литра вода.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама