Отчетоха бензен над Благоевград след пожара в Бучино

12:24, 01 авг 16 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма превишения на нормите за качество на атмосферния въздух в Благоевград от възникналия вчера масивен пожар край сметището в село Бучино, информират от Регионалната инспекция по оклоната среда и водите.

Инспекторите се позовават на данните от автоматична измервателна станция по показатели серен диоксид, азотен диоксид, бензен, толуен, параксилол и озон. 

Станцията, която е градски фонов пункт и разположена в квартал "Ален мак" в Благоевград, е отчела единствено леко повишение на нивата на бензен.

Концентрацията на бензен обаче остава близка да обичайните стойности и значително под средногодишната стойност за опазване на човешкото здраве, която е 5 микрограма на кубичен метър, категорични са от РИОСВ. 

РИОСВ извърши проверка на мястото на пожара тази сутрин. Установено е, че от стихията са засегнати практически цялата площ на депото от 106 декара и още около 1000 дка сухи треви и храсти между селата Бучино и Българчево.

 Към момента пожарът е локализиран с все още тлеещи участъци. За потушаване на пламъците върху тялото на депото са изсипани над 1250 куб. метра земна маса, изграждат се диги за ограничаване на разпространението на огъня. 

Наблюдението на терена ще продължи до пълното потушаване на пожара. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама