Засилен интерес на туристи в Русе към „Сексагинта Приста”

12:47, 01 авг 16 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На Римска крепост „Сексагинта Приста” са поставени две нови указателни табели, съобщават от РИМ- Русе. Първата е монтирана на входа (ул. „Цар Калоян” 2). Целта е туристи, организирани групи и случайни минувачи да се ориентират по- бързо и лесно за местоположението на откритата музейна експозиция.

Втората група табели са изработени от еталбонд и може да бъде видяна веднага след влизането в обекта. Тя указва посоките, в които се намират музейната сбирка, Храмът на Аполон и наблюдателната кула, както и откъде могат да бъдат закупени билети, специализирана литература и сувенири.

Откритата музейна експозиция „Сексагинта Приста” е обект, който се радва на засилен интерес от страна на туристи. Особено висок е интересът на чужденците, които имат афинитет към римското културно наследство, посещават и разглеждат обекти от римско време и в други страни от Европа, коментират екскурзоводите, водещи групи.

През месец юли обектът е посетен от малки организирани туристически групи от САЩ и Германия, от индивидуални посетители от САЩ, Австралия, Нова Зеландия и Австрия.

През изминалите 30 дни през „Сексагинта Приста” са преминали пенсионери от Канада, Германия, Финландия и Испания, както и студенти от Румъния, Германия, Русия, Великобритания, Естония и Япония.

Интересът на туроператорските фирми към обекта също е повишен – още няколко са заявили интерес и готовност да включат крепостта в своите туристически маршрути, което вероятно ще се реализира през следващия сезон, съобщават още от РИМ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама