Набиха йеховист, раздавал листовки в Шумен

13:10, 01 авг 16 25 585 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Френски гражданин,  член на „Свидетелите на Йехова”, е бит в Шумен. За нападението е задържан 23-годишният шуменец Николай Н.

Инцидентът станал в събота малко след 10 часа в Градската градина.

32-годишният Жереми бил със съпругата си и семейство немци. Заедно с германеца Жереми се приближил към мъж, който седял на една от пейките в парка. Щели да го поканят на конференция на "Свидетелите на Йехова", която ще се проведе идните дни в Ямбол, носели и листовки за събитието в себе си, които да дават на интересуващите се.

По думите на пострадалия французин той заговорил мъжа на пейката. Казах му само кой съм и той ме удари, казва пострадалият.

Докато траел разговорът, Николай бутнал от ръцете на Жереми листите, които държал, французинът се навел да ги вземе и тогава последвал ритник в главата.

Жереми паднал по гръб и си ударил главата в цимента, съпругата му извикала, а минаващи граждани се обадили в полиция и бърза помощ.

След сблъсъка шуменецът изчезнал, но след проведени бързи издирвателни действия бил задържан за срок до 24 часа.

Французинът е настанен в МБАЛ- Шумен, където е установено комоцио. Няма опасност за живота му, но е оставен за наблюдение в болничното заведение.

Жереми е в Шумен от 3 години. Казва, че за пръв път се е стигнало до физическа саморазправа между него и хора в града. Добави, че е готов да прости на нападателя си, ако той наистина съжали за постъпката си.

Topnovini.bg припомня, че религиозната институция „Свидетели на Йехова” строи молитвен дом в Шумен. Обектът е на ул. „Ген. Скобелев” до читалище „Екипе”. Преди година идеята за изграждането му там, събра недоволството на хората от квартала и предизвика реакцията на общината.

Въпреки това обаче храмът вече е почти вдигнат и до есента ще отвори врати.

На сесия на Общинския съвет в Шумен през февруари религиозната агитация по домовете бе забранена.

Забраната важи само за агитацията с религиозни материали, когато тя притеснява хората без тяхното изрично желание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама