Областна администрация Разград прие нови стажанти по Програма „Старт на кариерата”

14:01, 01 авг 16 25 597 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник областните управители Нурие Црънгалова и Виолета Тодорова, главният секретар, и колективът на Областна администрация Разград посрещнаха нови двама стажанти по Програма „Старт на кариерата” на Министерство на труда и социалната политика.

Целта на програмата е насърчаване на заетостта за младежи до 29-годишна възраст. Изискванията за достъп на кандидатите за участие в подбора е да притежават висше образование, съответстващо на необходимото за заемане на конкретното работно място, да бъдат регистрирани в дирекциите „Бюро по труда“ като безработни или заети лица, както и да не притежават трудов стаж по придобитата специалност от висшето образование.

За период от девет месеца стажантите Айше Кьорева и Виктор Викторов, ще работят на пълен работен ден в Областна администрация Разград, като младши специалисти.

Айше е бакалавър по „Финанси” от Икономическия университет във Варна, а Виктор е магистър по „Право” от Великотърновския университет. 

Областна администрация се включва активно през последните години като партньор-работодател по Национална програма „Старт на кариерата”, осигурявайки подходящи работни места на част от кандидатстващите младежи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама