14 жертви на катастрофи в Шуменско от началото на годината

15:02, 01 авг 16 25 535 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
14 души са загинали при пътни инциденти в Шуменска област от началото на годината. Пострадалите са 48, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

От началото на януари до края на юли са загинали осем шофьори на моторни превозни средства, петима пътници и един пешеходец.

Петима души са намерили смъртта си по пътищата в община Шумен, трима са загиналите в Хитрино, по двама души са починали при пътни инциденти в Каспичан и Смядово, един е загинал във Велики Преслав и един във Върбица.

През същия период на миналата година загиналите при пътно-транспортни произшествия са били 7, ранените са били 70. Катастрофите, които са възникнали в населено място са 19, а извън населено място са 29. Най-много катастрофи са ставали в неделните дни- 12. В дните понеделник и петък са регистрирани по 9 тежки катастрофи. Най-малко са регистрираните произшествия в ден сряда – три.

През юли са регистрирани 11 тежки катастрофи (6 от тях в община Шумен), по осем са станали през месеците февруари, май и юни. През март и април са регистрирани по 4 катастрофи, а през януари са били 5.

Причина за осем от всички 48 тежки пътни инциденти е сблъсък на моторно превозно средство в дърво. Шест от катастрофите са станали са след челен сблъсък с друго моторно превозно средство, пет – след странични удари с друг автомобил. 12 от произшествията са станали по първокласен път. Случаите с ударени пешеходци са осем.

Несъобразената с пътните условия скорост е причина за 16 тежки произшествия. В 32 от случаите причина за възникване на инцидент е  нарушение на шофьор на лек автомобил, в шест на товарен, в три на водач на мотопед, в два от случаите виновни са били водачи на каруци, в два на велосипед, в други три случая катастрофи са ставали по вина на шофьор на автобус, мотоциклет и влекач.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама