Кметът на Търговище се срещна с националния отбор по баскетбол девойки

15:16, 01 авг 16 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес момичетата от Националния отбор по баскетбол девойки се срещнаха с кмета на община Търговище д-р Дарин Димитров. Те бяха придружени от регионалния представител на българската федерация по баскетбол Стихомир Стоянов и старши треньора си Татяна Гатева.

Отборът е на тренировъчен лагер в Търговище преди европейското първенство по баскетбол, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. От там допълниха, че треньорът на тима е споделил, че подготовката на 16 - годишните момичета, селектирани от цялата страна, е преминала много добре и те са готови за предстоящата надпревара.

Стихомир Стоянов  покани д-р Димитров да присъства на контролната среща с девойките от националния отбор на Македония, която ще бъде утре от 18:15 часа в зала „Дечко Стефанов“.

В поздрава си към  спортистите кметът подчерта, че „спортът е изключително важен за развитието на младите хора. Той ги учи на екипност и отговорност.“ И допълни:“ Щастлив съм от избора на тези млади хора”.

Европейското първенство по баскетбол ще се проведе в Орадя, Румъния от 5 до 16 август. Българският отбор ще изиграе 5 срещи срещу отборите на Англия, Ирландия, Финландия, Шотландия, Босна и Херцеговина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама