Два големи пожара гасят в Старозагорско

15:17, 01 авг 16 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два големи пожара гасят в момента в Старозагорско, съобщиха от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Днес в 9.09 часа е получен сигнал за пожар в гълъбовското село Главан. На място са пристигнали пет противопожарни автомобила – два от Гълъбово, един от Стара Загора, един от рудник „Трояново – 3” и един от ТЕЦ „КонтурГлобал Марица-изток-3”.

На помощ са изпратени и три водоноски от община Гълъбово и  два трактора.  По информация на Общината са изгорели 1500 дка дървета, храсти и тревни площи. Фронтът на пожара е юг – югоизток, в протежение на 3 км. На място са комисар Стоян Колев, директор на РДПБЗН и екип от дирекцията, както и инж. Пламен Бараков, заместник-кмет на община Гълъбово.

На помощ са пристигнали и доброволци – местни арендатори и служители на Общината.  На мястото са пристигнали и два булдозера „Каматцу”  от „Мини Марица- изток”, които трябва да направят просеките, за да бъде угасен пожарът. 

Около 12.10 часа пожар е пламнал и в местността „Карасура” край Чирпан. Горят сухи треви и храсти. На място са изпратени три противопожарни автомобила от Районната служба в Чирпан, пристигнали са и един високопроходим и един противопожарен автомобил на горските. В потушаването на огъня са се включили и военни от поделението в село Свобода. Огънят е обхванал над 100 дка, около 14.10 часа пожарът е локализиран.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама