Кметът на Плевен наложи вето на избора на нов шеф на „Паркстрой”

15:41, 01 авг 16 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на  Плевен Георг Спартански наложи отлагателно вето на избора на нов управител на общинската фирма „Паркстрой“. Документът бе подписан днес по време на редовното оперативното съвещание на ръководството на общината.

Новият управител на дружеството Сашо Стоев бе избран на последната сесия на общинския съвет. Той трябваше да встъпи в длъжност на 2 август, когато изтича договорът на досегашния директор Красимир Петров.

Кметът посочи, че изборът на Сашо Стоев за управител е незаконосъобразен и нецелесъобразен. Той уточни, че за управител на общинска фирма не може да бъде избирано лице, което е едноличен търговец или управител на дружество с ограничена отговорност, а Стоев е вписан в търговския регистър като едноличен собственик на капитала на „Смерч СА“ ЕООД – Плевен.

Спартански посочи, че същият има наложен запор от съдия-изпълнител във връзка със сума от 2000 лв.

По закон следва внасянето на ветото в ощинския съвет, след което в рамките на 14 дни трябва да  бъде насрочено извънредно заседание.

Кметът уточни, че сключва допълнително споразумение за удължаване на мандата на Красимир Петров. Срокът му на управление ще бъде до избор на нов управител, но не по-късно от 2 август 2017 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама