Завърши първата част от лятното училище на сдружение „Вдъхновение“

15:55, 01 авг 16 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С множество интересни и забавни игри завърши първата част от "Лятно училище – неформално образование 2016 г." на сдружение „Вдъхновение“, съобщиха от пресцентъра на общината.

Деца и младежи на възраст от 7 до 30 години се записаха в направленията на лятното училище, като с тях работиха доказани специалисти, педагози, художници и хореографи. Занятията се провеждаха в залите на Младежкия дом, като интересът към училището беше много голям.

Бяха включени направленията „шах“, „хорово пеене“, „модерен балет“, „немски език“, „поп и джаз пеене“, „пиано“ и „рисуване“.

През юли участниците усвояваха различни техники в съответните области, а също така се подготвяха и за представяне на придобитите знания и умения пред своите родители и приятели.

С флашмоб завърши направлението „модерен балет“, на което бяха представени различни похвати в танцовото изкуство. С мини турнир по шах се представиха младежите в направление „шах“ в две възрастови групи, а участниците в направление „рисуване“ подготвиха изложба с картини и произведения, създадени по време на обучението.

Децата и младежите от направление „ушу“ демонстрираха китайски бойни техники и усъвършенстване на духа и тялото. Младежите от направление „Опознай града” търсиха културно-исторически забележителности в Русе и сгради с обществено значение.

Обучението си завършиха общо 156 участници в различните направления. Всеки от тях получи грамота за успешно преминато лятно училище.

През август предстоят направленията „народни танци“ и втора част от „немски език“. Проектът "Лятно училище – неформално образование 2016 г." се осъществява с финансовата подкрепа на общинската фондация „Русе – град на свободния дух”, община Русе и в партньорство с Общинския младежки дом. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама