БСП иска оставки в БДЖ: Машинист взима 600 лв., футболист там - 1500

16:00, 01 авг 16 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Незабавна оставка на цялото ръководство на железопътното дружество поиска депутатът от БСП Георги Свиленски на пресконференция в централата на партията столетница.

От миналата седмица постоянно получаваме информация за спрени локомотиви. Само тази сутрин извън строя са 12 локомотива, което отново довежда до спирането на влакове. Хората от цялата страна остават без транспорт и не знаят кога и как ще стигнат до работните си места, разказа мотивите си Свиленски. 

Спират влакове и с икономисаното си позволяват да назначават футболисти в БДЖ със заплати от над 1500 лева, докато един машинист взима около 600 лева. А шефът на дружеството Владимир Владимиров вместо да работи по предназначение се е обявил за център-нападател на отбора и жъне успехи на футболното поприще, възмущават се от БСП.

Складовете на БДЖ са празни. Няма резервни части, с които да бъдат отремонтирани локомотивите. Дружеството се управлява непрофесионално и затова настояваме то да бъде отстранено незабавно. 

Категорично сме против концесията на летище София, защото тя няма да реши проблемите на БДЖ. Парите от концесията не могат да бъдат преотстъпвани за оздравяване на железниците, категоричен беше червеният депутат.

Припомняме, че преди 10 дни от БДЖ излязоха със специално съобщение, че се въвеждат временни промени в разписанието на влаковете, заради недостиг на локомотиви. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама