Обществената трапезария във Велико Търново ще продължава да работи и през лятото

16:03, 01 авг 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обществената трапезария във Велико Търново продължава да работи и през лятото, информират от дирекция „Социални дейности и здравеопазване” в Общината. Услугата в подкрепа на хората в затруднено и неравностойно положение се изпълнява от Домашния социален патронаж. Осигурена е безвъзмездна финансова помощ в размер на 10 929 лева от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Потребителите получават дневните си порции /супа, основно ястие и хляб/ всеки работен ден в сградата на Районната здравна инспекция - Велико Търново, която се намира на ул. „Никола Габровски” №23. Работното време на бившата столова е от 11,00 до 13,00 ч.

В рамките на настоящия договор за безвъзмездна финансова помощ е предвидено обществената трапезария да функционира до 30 септември 2016 г. За постигане на непрекъснатост при предоставянето на услугата, включително и през зимния период, реализирането й ще продължи и след посочения срок. За целта Община Велико Търново ще предложи на Управляващия орган удължаване на срока на договора или ще кандидатства за финансиране чрез други източници.

За последните два месеца храна са получавали 52 потребители – 31 мъже и 21 жени. Още осем души са одобрени, като са включени в списъка на чакащите. Бенефициенти могат да бъдат: жители без доходи и близки, които да се грижат за тях; хора и семейства, чиито доходи са по-ниски от диференцираните минимални прагове, заради което получават месечни помощи по реда и условията на Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане; самотноживеещи лица, които получават минималните видове пенсии; скитащи и бездомни хора, включително деца. Те трябва да имат постоянен адрес в старопрестолния град или населените места от общината;

Всеки, който желае да бъде включен към потребителите на обществената трапезария, следва да подаде декларативно заявление в сградата на Община Велико Търново. Образци могат да бъдат намерени в стая 222.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама