Днес изтича срокът за четвъртото класиране в Медицинския университет в Плевен

16:30, 01 авг 16 25 863 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес е последният ден от четвъртото класиране  за прием по двете магистърски специалности в Медицинския университет в Плевен - за специалностите "Медицина" и "Магистър-фармацевт", съобщи Велина Дукова от пресцентъра на висшето училище.

Тази година балът е много висок за бъдещите лекари - петима са приети с пълни шестици и максимален бал 36.00.  До момента са подадени над 250 заявления от желаещи да се състезават за останалите 20 свободни места по двете най-желани специалности, добавиха от пресцентъра.

Повечето от местата са за фармацевти, има и няколко за медицина. До края на деня ще се приемат заявления на място в Ректората и онлайн на още желаещи, след което резултатите от четвъртото класиране ще бъдат публикувани утре 2 август, след обяд.

Записването на приетите ще бъде на 3 и 4 август. Тази година ще бъдат приети 90 български студенти за "Медицина" и 30 за "Фармация".

Утре ще излезе и второто класиране за 8-те бакалавърски специалности - медицински сестри, акушерки, лаборанти, ерготерапевти, помощник-фармацевти и други медицински специалности - общо 204 места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама