Реконструират 8 дка от парк Въртопо

17:42, 01 авг 16 25 701 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Парк Въртопо в София ще се сдобие с нова визия през следващата година. 8 декара от него ще бъде реконструирани и облагородени с детски площадки и фитнес на открито. Това написа в профила си във фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова.

В последните седмици се заговори много за бъдещето на парка, намиращ се в районите „Младост“ и „Студентски град“. В социалните мрежи се появи снимка на багер в зелените площи, като от общината обясниха, че той е бил там, за да разчисти от боклуци.

Притеснени граждани пък пуснаха онлайн петиция с искане за налагане на пълна забрана за строеж в парка.

Фандъкова уточни, че реконструкцията трябва да приключи през 2017 г. В парка ще бъде инсталирано видеонаблюдение, осветление и всичко необходимо за добиването му на визия.

Ето какво написа столичният кмет във фейсбук:

Готов е проектът за благоустройство на 8 дка от парк „Въртопо“ в район „Младост“. Той включва реконструкция на зелените площи, изграждане на пътеки, осветление, видеонаблюдение, изграждане на детски площадки и фитнес на открито. Предвидени са два входа към парка и е разработен проект за осигуряване на достъп за хора с увреждания. Обновяването ще реализираме през 2016 и 2017 г., на два етапа. До средата на август кметът на район „Младост“ д-р Цвета Авджиева ще обяви процедура за избор на изпълнител. Предвиждаме и конструктивно укрепване на моста свързващ районите „Младост“ и „Студентски“. Възложила съм на главния архитект Здравко Здравков да започне изготвяне на цялостен Подробен устройствен план на парк „Въртопо“. Целта е максимално да бъдат защитени зелените площи на територията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама