Осъдиха футболните фенове, пребили пловдивчанин и смолянчанин в Слънчев бряг

17:47, 01 авг 16 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Футболните фенове, пребили пловдивчанин и смолянчанин в Слънчев бряг, получиха изпитателен срок, след като на 29.07.2016 г. Районният съд в Несебър одобри внесените от Прокуратурата споразумения, с които обвиняемите се признават за виновни, съобщиха от съда.

31-годишният сръбски гражданин Урош Йелисавич, който е неосъждан и по професия художник се е признал за виновен в това, че на 26.07.2016 г. около 7 часа в Слънчев бряг по хулигански подбуди, причинил на пловдивчанина Г. Х. лека телесна повреда, изразяваща се в цепковидна контузно-разкъсна рана на главата, съставляваща разстройство на здравето, неопасно за живота – престъпление по чл. 131 ал. І т. 12 вр. с чл. 130 ал. ІІ  от НК, както и затова, че на същата дата и място по хулигански подбуди, причинил на смолянчанина М. Т. лека телесна повреда, изразяваща се в кръвонасядане с травматичен оток и травми по лигавицата на устните в лявата половина и повърхностни охлузвания по лявото коляно, съставляващи разстройство на здравето, неопасно за живота – престъпление по чл. 131 ал. І т. 12 вр. с чл. 130 ал. І от НК.

На основание чл. 23 ал. І от НК, съдът е определил едно общо наказание за извършените две престъпления, а именно "лишаване от свобода" в размер на 3 месеца, изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от 3 години.

Също така 30-годишният сърбин Неманя Стеванович , който е неосъждан и безработен, се е признал за виновен в това, че на 26.07.2016 г. в "Слънчев бряг" в близост до дискотека "Викинг" причинил на полицай от РУП Бургас, командирован в РУП Несебър, при изпълнение на службата му, лека телесна повреда, чрез нанасяне на удар с палка в областта на главата, като е причинил напречно теменно-тилна. Както и затова, че на същата дата и място по хулигански подбуди, причинил на М. П. лека телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота, чрез нанасяне на удар с палка в областта на главата, който удар е причинил теменна, косо разположена рана.

На основание чл. 23 ал. І от НК, съдът е наложил едно общо наказание за извършените две престъпления, а именно по-тежкото такова – "лишаване от свобода" в размер на 5 месеца, изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от 3 години.

Определенията на Районен съд Несебър, с които са одобрени споразуменията и по двете дела са окончателни, имат силата на влязла в законна сила осъдителна присъда и не подлежат на обжалване.

Тъй като в хода на разследването по досъдебните производства са били установени доказателства за извършени и други престъпления от общ характер против личността, наблюдаващите прокурори при Районна прокуратура Несебър са отделили материали в нови три полицейски производства, които ще бъдат приключени по общия ред.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама