Слагат 3 000 нови улични лампи в община Каолиново

18:06, 01 авг 16 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изцяло се подменя уличното осветление в община Каолиново, съобщи кметът Нида Ахмедов. Работата е започнала през юни, очаква се да приключи до края на август и тогава във всички населени места в общината ще светнат новите лампи.

Проектът „Модернизация на уличното осветление в община Каолиново” е финансиран от Националния доверителен екофонд .

Общата му стойност е 2 705 000 лв. като 85% от средствата са отпуснати от фонда като безвъзмездна финансова помощ. Общината доплаща останалите 15%- около 450 000 лв. Работи се в общинския център и във всичките 16 села в Каолиновско.

„Там, където вече сме подменили лампите ефектът е огромен-става много добре осветено, а и ще спестим от разходите за ток”, доволен е кметът.

По-доброто осветление улеснява шофьорите и пешеходците, допълнителна полза е и екологичният ефект, тъй като по-ниското потребление на ток намалява газовите емисии във въздуха.

Според обосновката на проекта, смяната на осветлението ще има и социален ефект – община Каолиново ще придобие европейски вид.

С новите осветителни тела ще се постигне и по-голяма надеждност и качество на осветлението, ще намалеят и разходите за поддръжка и ползване на специализирана техника. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама