Клинтън с води със 7% пред Тръмп, сочи проучване

18:11, 01 авг 16 / Свят 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидатът на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън има 7% преднина пред противника си от Републиканската партия Доналд Тръмп, показва социологическо проучване за телевизия Си Би Ес, предаде АФП, цитирана от БТА.

След конгреса на Републиканската партия, който бе преди този на демократите, Тръмп и Клинтън бяха с изравнени шансове в сондажите. АФП отбелязва, че заради медийното внимание, което получават кандидатите на тези партийни форуми, резултатите им в социологическите проучвания рязко скачат и именно на това се дължи сегашната преднина на Клинтън.

Според публикуваните днес резултати 46 процента от запитаните са заявили, че ще гласуват за Клинтън на президентските избори на 8 ноември срещу 39 процента за Тръмп.

Резултатът на Клинтън се е увеличил с 4 пункта, благодарение на перфектно организирания конгрес, на който бе преодоляна полемиката с вътрешнопартийния й противник Бърни Сандърс.

След конгреса на републиканците резултатът на Тръмп се покачи само с 2 пункта. До известна степен това стана заради разразилия се скандал, че неговата съпруга Мелания е плагиатствала пасажи от изказване на Мишел Обама в речта, която произнесе пред делегатите на конгреса, но най-вече заради това, че един от основните му вътрешнопартийни конкуренти Тед Круз отказа да го подкрепи пред очите на милиони зрители пред екраните.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама