Набират младежи за безплатен курс по ветроходство

19:28, 01 авг 16 25 460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Яхтклуб „Кап. Г. Георгиев – Порт Варна“ търси младежи между 15 и 29 г. за участие в безплатен ветроходен курс по проекта „Под ветрила”. Той се финансира от община Варна и бе оценен на първо място от всички участвали проекти във връзка с избора на града за Европейска младежка столица 2017, съобщи председателят на клуба Гергана Георгиева.

Курсът ще се проведе от 8 август до 5 октомври на две килови яхти – „Проксима“ и „Мечта“, чиито платна ще бъдат брандирани с логото на Варна за Европейска младежка столица 2017. Освен ветроходни умения - поддръжка на лодки и управление на яхта, младежите ще получат възможност да участват в регатите „Варна“ и „Ветрила“, както и в Black Sea Tall Ships Regatta 2016, чийто домакин Варна ще е за трети път.

Основната цел на проекта е популяризиране на ветроходния спорт, поощряване на динамичния и здравословен  начин на живот, осмисляне на свободното време. Младежите ще получат трайни знания за цял живот, ще имат възможност да станат състезатели по ветроходство и членве на яхтклуба, а успешно преминалите изпит за ветроходни съдии ще бъдат сертифицирани.

Желаещите да се включат могат да се запишат на www.yachtportvarna.com или в офиса на яхтклуба край морска гара Варна. Информационна среща със записаните ще се проведе на 5 август в сградата на яхтклуба. Тогава ще им бъдат разяснени подробно дейностите по курса,  графиците на обучение и разпределение на младежите по възрастови групи в удобно за тях време.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама