Горанов и Павлова са най-препитваните министри, РБ с най-много въпроси към управляващите

19:39, 01 авг 16 / Политика 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 44 закона и 70 решения е приело Народното събрание през последната си сесия, съобщиха от пресцентъра на парламента в първия ден от лятната ваканция на депутатите. Това е станало в общо 37-те пленарни заседания, които са проведени, съобщава "Правен свят".

Справка на дирекция "Законодателна дейност" показва, че от 9 май до 28 юли 2016 г. са внесени 72 законопроекта. От тях 37 са на народни представители, а останалите са на Министерския съвет. Освен това са постъпили 64 проекта за решения и 7 за обръщения и декларации.

"Използваното парламентарно време за осъществяването на контролната функция на Народното събрание е 41 часа и 10 минути. 37 часа и 10 минути са били посветени на редовния парламентарен контрол и 4 часа – на блиц контрол", посочват от пресцентъра.

Данните показват, че депутатите са били доста активни и са отправили 555 въпроса и 34 питания към членовете на кабинета. Министрите обаче не са отговорили на всички, а на 407 въпроса и на 16 питания.

От министрите най-често на парламентарната трибуна са заставали тези на финансите и на регионалното развитие - Владислав Горанов и Лиляна Павлова. Те са отговорили на 53 въпроса. Следва вицепремиерът Меглена Кунева с 48 отговора. А заместник министър-председателят по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова е отговорила на 33 въпроса.

Най-активни в парламентарния контрол са били от Реформаторския блок и са отправили 178 въпроса и 11 питания към министрите. Сред тях се открояват Петър Славов с 81 питания, Мартин Димитров с 65 и Вили Лилков с 54. От левицата поставили 174 въпроса на членовете на кабинета и са им от правили 11 питания.

По време на блиц контрола са зададени 24 въпроса към премиера Бойко Борисов и заместниците му. Те са били за мерките за справяне с бежанския проблем, сигурността на южната ни граница, съдебната реформа, АЕЦ "Белене" и отражението на излизането на Великобритания от ЕС върху българските граждани и икономика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама