Иван Петков пита кмета за политиката на Община Пловдив в сферата на здравеопазването

20:28, 01 авг 16 / Политика 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На сесията утре общинският съветник от БСП Иван Петков ще отправи питане към кмета Иван Тотев, свързано с политиката на Община Пловдив в сферата на здравеопазването, съобщиха от БСП – Пловдив.

"С Решение на Общински съвет Пловдив № 384, взето с Протокол № 17 от 17.10.2013г. е назначен нов управител на "Център за психично здраве – Пловдив" ЕООД. От стъпването в длъжност, досега, въпреки че търговското дружество е било с положителен финансов резултат, новият управител започва да прави икономии. Първата стъпка е премахване на столовото хранене в диспансера, като тази услуга след това се поема от кетъринг фирма. В последните месеци е взето еднолично решение за закриване на лабораторията към болничното заведение. Въпреки че лабораторията има нужната за целта апаратура и условията позволяват да се предлага нужното 24h обслужване на пациентите. Дори още докато е функционираща, изследванията биват изпращани в частна такава. До края на месец юли персоналът на това звено бива съкратен изцяло и от 1 август има подписан договор с МЛ "Писанец"

В питането си Петков заявява предположението, че "Център за психично здраве – Пловдив" ще бъде поредното общинско болнично заведение, което ще бъде закрито по подобие на СБПФЗАЛ "Д. П. Кудоглу" ЕООД и "Медико-техническа лаборатория І – Пловдив" ЕООД.  

На утрешната сесия Иван Петков ще постави пряко въпросите за това " След като „Център за психично здраве – Пловдив” е акредитиран заедно с лабораторията, какво е законовото основание, на база на което тя е закрита? Рентабилно ли е частна лаборатория да прави изследването, след като се правят 95 000 изследвания годишно? По-бързо и икономично ли ще е?Има ли направена проверка на някое здравно търговско дружество и какви са резултатите?"

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама