Асеновградчанин, стрелял по полицай, иска на свобода

07:11, 02 авг 16 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският апелативен съд разглежда днес жалбата на Димитър Басамаков срещу наложената му от Пловдивския окръжен съд мярка за неотклонение "задържане под стража".

Басамаков е обвинен в това, че на 22 юли тази година в Асеновград е направил опит умишлено да умъртви полицейски служител при изпълнение на службата му, по начин и със средства, опасни за живота на мнозина, и деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини.

За това престъпление в Наказателния кодекс се предвижда наказание лишаване от свобода от двадесет до тридесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, 50-годишният асеновградчанин се барикадира в дома си на улица "Ивайло" и оказа съпротива по време на полицейска акция по претърсване на офиса и апартамента му.

При обиска в жилището му е открит незаконно притежаван пистолет "Макаров" и два пълнителя за него с по 7 патрона във всеки. Намерени и иззети са и над 70 бойни патрона, арбалет и харпун, както и тревна маса и бял прах, най-вероятно съдържащи наркотични вещества.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама