Остава опасността от пожари в Старозагорско

07:17, 02 авг 16 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Червен код за опасност от пожари в Старозагорско остава и за днес.  Стара Загора е една от 14-те области, в които е определен е най-високият - екстремален клас за пожароопасност.  Възможни са бързо разпространяващи се много силни пожари, трудни за овладяване.

Общо 1600 дка треви и храсти изгоряха вчера при два пожара в Старозагорско. Малко след 9 часа пламна пожар в гълъбовското село Главан.  В гасителните действия се включиха  пет противопожарни автомобила – два от Гълъбово, един от Стара Загора, един от рудник „Трояново – 3” и един от ТЕЦ „КонтурГлобал Марица-изток-3”. На помощ бяха  изпратени и три водоноски от община Гълъбово и  два трактора. Местни арендатори и служители на Общината също са се включили като доброволци.  На мястото са пристигнали и два булдозера „Каматцу”  от „Мини Марица- изток”.  Пожарът е овладяна. По информация на Общината са изгорели 1500 дка дървета, храсти и тревни площи.

Около 12.10 часа пожар е пламнал и в местността „Карасура” край Чирпан.  В потушаването на огъня са участвали три противопожарни автомобила от Районната служба в Чирпан,  един високопроходим и един противопожарен автомобил на горските. В потушаването на огъня са се включили и военни от поделението в село Свобода.  Изгорели са  100 дка сухи треви и храсти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама