Започва турнирът по плажен футбол за младежи в неравностойно положение

07:57, 02 авг 16 / Спорт 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На централния плаж в Шкорпиловци днес започва турнирът по плажен футбол за младежи в неравностойно положение. Очаква се стартът в 9 ч. да бъде осветен от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, съобщи Красимира Анастасова, кмет на община Долни чифлик, която организира състезанието за седми път. Тази година в него ще участват шест отбора – ФК „Ферион” и ФК „Еспа” от София, ФК „Балчик” – гр. Балчик, ФК „Тича-1948” – гр. Долни чифлик, МФК „Спартак-Варна” и СК „Камчиец-2015” – с. Старо Оряхово

„Фактът, че за седма година община Долни чифлик продължава да организира този турнир показва една изключителна приемственост и всички кметове трябва да вземат пример. Начинът, по който се посрещат децата тук и се изпращат е нещо, което искам да се види в цялата страна и всички да вземат пример за шанс на младите хора, за възможност за намиране на таланти и за лансиране на таланти, както от Футболния съюз се ангажират, както Министерството на младежта и спорта се ангажира, затова аз от сърце пожелавам много успех на турнира и да си обещаем догодина да си стиснем ръцете и да се опитаме да разширим турнира като време и като обхват и да ангажираме повече спортни мениджъри за деца, повече да присъстват тук, да наблюдават българските деца и да открият нови таланти за българския футбол и за други спортове”, коментира председателят на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева.

Председателят на Комисията по плажен футбол към БФС Валентин Заяков изрази надежда, че от следващата година турнирът ще се разрасне и ще даде възможност на повече младежи за участие. „Тези деца могат да дойдат тук да спортуват, да си изкарат приятно и оттук нататък едно дете да излезе от тях, ние ще бъдем щастливи то да стане голям спортист, защото от предишните години две деца са в големия футбол“, каза Заяков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама