Корнелия Нинова потвърди за кандидатурата на ген. Радев за президент (обновена)

08:18, 02 авг 16 / Политика 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Командирът на бойната авиация ген Румен Радев е възможен кандидат-президент на БСП. Това потвърди по bTV лидерът на лявата партия Корнелия Нинова. Радев отново подаде оставка, само часове след като името му се спрегна като възможен кандидат-президент на БСП.

"Ген. Румен Радев е една от номинациите на Конгреса. Тя ще бъде обсъдена", каза Нинова. Тя добави, че на преговорите за обща лява кандидатура БСП ще отидат с повече предложения, но не пожела да назове имена. „Днес има Изпълнително бюро. Ще решим и на пресконференцията може би ще кажем какво ще правим”,каза още Корнелия Нинова.

Формалният мотив за оставката е навършени години за пенсиониране и подготвяната съвместна охрана на българското въздушно пространство, потвърдиха от Военно-въздушните сили.

В понеделник Весела Лечева от Изпълнителното бюро на БСП обяви за възможна кандидатурата му за президент, като според неофициална информация тя се ползва и с подкрепата на АБВ. Радев е и сред първите десет имена, номинирани от местните структури на БСП за кандидат-президент.

Корнелия Нинова още веднъж изказа подозренията си, че телевизионното излъчване на събора на Бузлуджа е спряно от някой с много власт и е най-вероятно това да бъде премиерът Борисов. По думите й няма кой друг да спре сигнала на три различни телевизии. „Подозирам и пуснах показания до главния прокурор“, каза тя.

Нинова е категорична, че няма да се съобразява повече с Борисов и няма значение дали той ще се кандидатура за президент, тя няма да го направи.                      

„Много съм решена на променя политиката в България и начина на правене на политика“, обяви целите си Нинова и заяви, че според нея БСП ще отиде на балотаж, ще спечели изборите, а после се очакват предсрочни избори.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама