Надежда Нейнски: Турция не е поискала екстрадиция на свой гражданин заради опита за преврат

08:39, 02 авг 16 / Политика 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Все още няма официално искане за екстрадиция от Турция към България на турски гражданин част от организацията на Фетхиллах Гюлен. Това заяви посланикът ни в Турция Надежда Нейнски. По думите й в понеделник тя е проверила да не са постъпили такива документи, но все още няма такива.

Припомняме, че в понеделник се появи информация, която беше отречена от правосъдното министерство, че Република Турция ще поиска екстрадирането от България на свой гражданин, когото свързва с терористична дейност. Министерството на правосъдието уточнява, че след 28 юни т. г. не е постъпвало искане от компетентен орган в Турция за екстрадиция. 

„Организацията на Гюлен е като отделна държава, като Опус дей за Турция“, коментира Нейнски.

Според посланика по време на опита за преврат българските граждани са имали нужда от постоянно обновявана онлайн информация за случващото се и насоки какво да се прави в тази стуация.

Посланикът обясни, че обстановката остава напрегната, но тя е била уверена, че хората в България, които искат да правят бизнес в Турция са добре дошли и страната ще бъде изключително отворена за проекти.

За престоящата среща на 9 август между президентът на Русия Владимир Путин и на Турция Реджеп Ердоган, Нейнски каза, че според нея „Русия в момента не може да предложи много на Турция“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама