Финансиране на проекти за 25 млн. лв. търси община Павел баня

08:52, 02 авг 16 25 485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо седем инвестиционни проекта са подготвени в община Павел баня. Те са на стойност над 25 млн. лв.

За четири от проектите ще се търси финансиране от  Държавен фонд „Земеделие“ по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. Приемът на проектни предложения по Подмярка 7.2 на Мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ ще стартира в средата на септември и ще продължи един месец.

Ще се кандидатства с инвестиционните проекти: „Реконструкция на водопроводната мрежа на селата Скобелево, Асен, Горно Сахране и Долно Сахране“; „Реконструкция на улична мрежа в град Павел баня“; „Рехабилитация на четвъртокласен общински път Шипка – Павел баня  - Асен – Скобелево“ и  „Внедряване на мерки за енергийна ефективност и съпътстващи строителни дейности в общинска образователна инфраструктура – ЦДГ „Синчец“, град Павел баня и ЦДГ „Радост“, с. Осетеново”.

Проектът „Доизграждане и реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа на град Павел баня“ на стойност 4,5 млн. лева е внесен за одобрение в Предприятие за управление на едйностите по опазване на околната среда (ПУДООС) на Министрество на околната среда и водите. Готов е и инвестиционният проект за рехабилитация и реконструкция на ул. „Роза” в Павел баня на стойност 4,8 млн. лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама